Min språkresa till London med EF

Datum: 2013-07-15 | Tid: 16:03:00

Här är ett lite längre inlägg om min språkresa, var som sakt till London ifall någon har missat det. For med Louise Nyström, vi har gått i samma skola i 4 år men kände henne inte så bra före resan.
 
 
Första dagarna hade jag jätte mycket hemlängtan och tyckte allt var hemskt typ. Ville bara hem. Tror det var för att jag var väldigt trött och ovan med att bo som vi bodde och kände inte riktigt någon. Men det gick om och jag vänjde mig. Och när det väl var dags att åka hem skulle jag ha velat stanna längre!
 
Boende
Jag och Louise bodde med en italiensk flicka hos en värdfamilj i Harrow, det tog ca. 1h till skolan och in till London därifrån. Huset var litet, hade smutsig heltäckningsmatta och där fanns inte ens ett riktigt matbord. Duschen var sönder så vi fick duscha i badkaret. Jag och Louise hade gemensamt rum med högsäng (som jag slog huvudet i 1000 gånger haha). Vår rum var jätte jätte litet, vi hade inte ens en dörr för den rymdes inte att stänga, iställe hade vi en gardin som dörr. TV:n var ofta på hela natten på hög volym och barnet i familjen kom ibland och störde fast vi sa att vi ville vara ifred, så det var rätt så störande. Men annars var familjen helt okej.
 
Mat
Vi fick frukost hos familjen, bl.a flingor med mjölk, bönor i sås, toast, ägg och korv. Det var sådär.
Lunch fick vi också av familjen, fick antingen hotdog eller vitt hamburgarbröd med skinka och sallad, (hamburgarbrödet hamnade alltid i skräpkorgen) till det fick vi antingen en frukt, ostkex eller chips. Jag och Louise köpte lunch så gott som varje dag eftersom vi inte gillade det vi fick och det var så himla ohälsosamt. Vi köpte oftast en triangelsmörgås och en kopp med frukter.
Middag åt vi hos familjen om vi hann, men det blev ofta att vi åt ute.

 
Shopping
Shoppingen var jättebra i London. Mina favoritbutiker där är utan tvekan Hollister och Victorias Secret! Det var rea när vi va där, så vi var inte så mycket till vanliga butiker som Zara, Bershka, Topshop och sånt för det var nästan bara rea kläder i dom butikerna och galet mycket folk.
Vi fick inte så mycket tid för shopping utan for och shoppade på lunchrasten eller då vi egentligen skulle äta midddag. Hade ofta brottom för att vi hade så lite tid då vi for och shoppade.
 
 
EF- skola, aktiviteter m.m
Skola eller aktivitet började kl.9 på morgonen, vi hade lunchrast 12-13:30. Varannan dag hade vi skola på morgonen och varannan på eftermiddagen. Aktiviteten eller skolan slutade halv 5 och sen hade vi aktivitet igen på kvällen. I skolan var vi ca. 10-15 i varje klass, på timmarna pratade vi mycket med varandra om olika saker och ibland använde vi ipads och filmade och gjorde egna videoklipp. I aktivitetsgruppen var vi kanske 30 pers. Vi hade jättebra aktiviteter tycker jag, vi for till dom kändaste sevärdheterna. Vi var bl.a till London Eye, Madamme Tussauds, Buckingham palace och Thorpe Park. Vi gick jätte mycket varje dag och hamnade alltid att vänta på folk, första dagarna var det jobbigt men man blev van.
Lärarna och ledarna var jättebra och trevliga. Själva organisationen tycker jag var helt bra, dom var lite dåliga på att ge information dock.
 
Det var jättelätt att ta sig fram i London, tunnelbanan var hur enkel som helst att förstå sig på och bussar gick ofta.
 
Jag lärde känna många nya härliga människor. Ångrar verkligen inte att jag for, det var en underbar resa och hade det så himla kul. Kommer minnas de här 3 veckorna hela livet!
 
Vet inte om jag kom ihåg att berätta allt jag tänkte, så om ni ennu undrar nåt, fråga bara!
 

Kommentarer
Postat av: Erika

Kan du visa allt du shoppat? :D

Svar: Jo det ska jag, men har inte hunnit fota allt ennu :D
LINN

2013-07-15 @ 16:59:06
URL: http://eerikaceciliaa.blogg.se
Postat av: Malin

Åh vad kul!!
Underbara o fina bilder :)

Svar: Tack! :D
LINN

2013-07-15 @ 18:20:13
URL: http://summershadow.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Hej! Linn Storm heter jag och är 18 år gammal. Jag är finlandssvensk och bor i Vasa, Finland. På fritiden tycker jag om att fotografera, träna, shoppa och vara med kompisar. Välkommen till min blogg!

bloglovinRSS 2.0